Mini-symposium 'Ecologische verbindingen'

Op donderdag 15 november organiseren we, samen met Buro Bakker, het mini-symposium ‘Ecologische verbindingen’ bij het TerraNext in Eelde. We willen je hier graag van harte voor uitnodigen!  Lees meer »

15 oktober 2018

Omvangrijke vleermuisinventarisatie in Limburg

De komende drie jaar gaan we, in opdracht van Heijmans, onderzoek doen naar de aanwezigheid van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in een groot aantal woningen in Limburg. Deze grootschalige inventarisatie komt voort uit de ketensamenwerking met corporatie ZOwonen, Heijmans en Van Wijnen. Lees meer »

4 oktober 2018

Verslag uit het veld: zwermende gewone grootoren!

Soms heb je bijzondere momenten tijdens het veldwerk. Onlangs had Peter zo’n moment. Hij ontdekte zwermende gewone grootoorvleermuizen!  Lees meer »

26 juli 2018

Meer aandacht nodig voor beschermde diersoorten bij sloop

Bij één op de twee sloopactiviteiten gaan verblijfplaatsen verloren van beschermde diersoorten zoals vleermuizen, zwaluwen en kerkuilen. Dit leidt tot achteruitgang van biodiversiteit én tot het stilleggen van sloopactiviteiten en overtreding van natuurwetgeving. Bij voorgenomen sloopactiviteiten is hiervoor meer aandacht nodig, zo stelt het Netwerk Groene Bureaus.  Lees meer »

9 juli 2018

Geannuleerd: Mini-symposium BREEAM

Het mini-symposium BREEAM wat we samen met Binder Groenprojecten en  RANOX natuuraannemer organiseerden op dinsdag 18 september komt helaas te vervallen.  Lees meer »

7 juni 2018

Regelink Ecologie & Landschap partner nieuw natuurinitiatief Natuurpro

Per 1 juni start er een nieuw natuur initiatief genaamd Natuurpro. Natuurpro werkt aan een groener Nederland waarbij als concreet doel wordt gesteld dat de leefomgeving en de natuur hand in hand moeten gaan. Natuurpro wil dit bereiken door samen te werken met haar netwerk van natuur professionals. Lees meer »

1 juni 2018

Het veldseizoen staat weer voor de deur!

Het veldseizoen staat weer voor de deur! En ook in 2018 hebben we weer een aantal mooie opdrachten in het vooruizticht. We zien een aantal bekende opdrachten en opdrachtgevers weer terug en ook een aantal nieuwe. Een kleine vooruitblik!
 Lees meer »

7 mei 2018

Even voorstellen: Marlien de Voogd en Mirthe Wiltink

In april zijn er twee nieuwe projectleiders bijgekomen in ons team. We stellen graag Marlien en Mirthe even aan je voor!
 Lees meer »

30 april 2018

Mini-symposium 'De klimaatbestendige leefomgeving'

Donderdag 17 mei organiseren we in samenwerking met Witteveen + Bos het mini-symposium ‘De klimaatbestendige leefomgeving’ bij het Wellant College in Houten. Zien we u daar?  Lees meer »

17 april 2018

Gezocht: Ecoloog regio Rotterdam/ Den Haag

We hebben een vacature voor een ecoloog in de regio Rotterdam / Den Haag! Kom jij ons team versterken?  Lees meer »

29 maart 2018