Omvormingsstrategieën bij essentaksterfte

Heem heeft strategieën opgesteld om op een planmatige manier essentaksterfte aan te pakken. Regelink Ecologie & Landschap is Heem-partner en kan u daardoor, samen met de andere Heem-partners, met dezelfde strategieën van dienst zijn wanneer u te maken heeft met essentaksterfte. 

Omvormingsstrategieën

Heem heeft drie omvormingsstrategieën ontwikkeld voor gebieden waar veel Essen staan. Het gaat hierbij om lanen, parken & recreatiegebieden en wegbeplantingen. De strategieën bestaan uit een stappenplan, waarmee een concreet plan van aanpak voor het betreffende gebied kan worden opgesteld. Van inventarisatie en inrichtingsplan tot concrete maatregelen en vervolgbeheer. Daarbij wordt rekening gehouden met de landschappelijke kwaliteit, het ecologisch functioneren en de veiligheid van het gebied.

De omvormingsstrategieën zijn samengevat in drie verschillende factsheets, met daarbij een vierde factsheet over essentaksterfte in het algemeen.

Één aanspreekpunt bij essentaksterfte

Heeft u te maken met essentaksterfte en zoekt u één aanspreekpunt? Dan bent u bij Heem en de Heem-partners aan het juiste adres. Door de samenwerking tussen vier ecologische adviesbureau’s en acht groenaannemers kan Heem en de aangesloten partners u helpen met het opstellen van een strategie voor úw situatie, maar ook de uitvoering overnemen. Met andere woorden: hulp bij alle stappen van de strategie: van inventarisatie en advies tot beheer en monitoring.

Wilt u meer weten over Heem of over de omvormingsstrategieën? Lees dan meer over essentaksterfte op de website van Heem