Praktijkcongres 'Natuur in de omgeving(svergunning): zo doen gemeenten dat'

Netwerk Groene Bureaus en Platform Natuur in de Gemeente nodigen u uit om naar het praktijkcongres ‘Natuur in de omgeving(svergunning): zo doen gemeenten dat’ op donderdag 18 mei 2017 in de Rijtuigenloods in Amersfoort toe te komen, om kennis te delen en ervaringen van gemeenten uit te wisselen!

Praktische kennis en ervaringen delen.

De dag staat in het teken van praktische kennis, ervaringen én ambities van gemeenten en hun partners. Leg uw ervaring naast die van anderen, bespreek vragen en dilemma’s en krijg zicht op nieuwe ontwikkelingen. Het programma, met presentaties, uitwisseling van best/bad practices, workshops, spreekuren, discussietafels, speed dates en een informatiemarkt, biedt alle mogelijkheden voor uitwisseling.

Gespreksthema’s zijn onder meer de generieke ontheffing op basis van een soortenmanagementplan, inzet van gedragscodes, actief soortenbeleid, samenwerking met partners, handhaving door de gemeente, de valkuilen bij de beoordeling van de vergunningaanvraag en de bestuurlijke verantwoordelijkheid van de gemeente, zie overzicht.

Aanmelden en kosten

Voor overheden zijn de deelnamekosten € 145,-; voor maatschappelijke organisaties € 195,- en voor marktpartijen € 245,- (per persoon, excl. btw). U kan zich aanmelden voor het praktijkcongres via de website van het Platform Natuur in de Gemeente.

Organisaties kunnen in de Rijtuigenloods voor het geven van presentaties en andere activiteiten een eigen ruimte (zoals een wachtkamer of postwagon) of stand reserveren; kosten in overleg. Meer informatie hierover kan u vinden op de website van het Netwerk Groene bureaus.

Het platform natuur in de gemeente is onderdeel van de Tero-groep en geïnitieerd vanuit Regelink Ecologie & landschap. Regelink Ecologie & landschap is lid van het Netwerk Groene bureaus.

Ja, ik meld me aan voor het Praktijkcongres ‘Natuur in de omgeving(svergunning): zo doen gemeenten dat‘!